Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
De ouders van Nikki scheidden toen Nikki 7 was. Haar moeder kreeg al snel een nieuwe vriend. Nikki had het moeilijk met het verlies en reageerde zich af op klasgenootjes. De laatste jaren escaleerden de ruzies thuis ook. Er vielen klappen over en weer tussen moeder en vriend. Nikki sprong er in het begin nog wel eens tussen, maar koos er na een tijdje voor om zo min mogelijk thuis te zijn. De relatie is nu voorbij, maar de situatie thuis is nog steeds gespannen. Haar jongere broertje maakt zich steeds meer onzichtbaar, Nikki is vooral nog veel buitenshuis en bij vrienden, waar ze alcohol drinkt en met drugs experimenteert. Om de drugs te kunnen bekostigen is ze dit ook gaan verkopen. Ze is betrapt en opgepakt, waarna ze door de rechtbank een jeugdreclasseringsmaatregel opgelegd kreeg.
Ze moest zich van de rechtbank aan allemaal voorwaarden houden en werd hierop gecontroleerd door haar jeugdreclasseerder. Ook werd ze geholpen om van de drugs af te komen, en was er aandacht voor het contact wat ze met haar moeder en broertje heeft. Tegenwoordig komt Nikki weer graag bij haar moeder en broertje. Ze wonen tijdelijk in een appartement in een begeleid wonen project. De omgang is weer normaal, ze praten met elkaar en voelen zich weer een gezin. Nikki voelt zich stukken sterker. Ze is zich aan het oriënteren op een opleiding. Ze straalt al bij de gedachte. Dit kan ze.
Jeugd
trauma

Nikki ziet haar vader na de scheiding niet meer. Met de nieuwe vriend van haar moeder kan ze het niet goed vinden.

De ruzies thuis escaleren. Haar moeder krijgt regelmatig slaande ruzie met haar vriend en ook Nikki heeft wel eens een blauw oog opgelopen.

Wiet, Alcohol, cocaïne. In de vriendenkring van Nikki wordt het allemaal gebruikt.
Contact
Jeugdzorg
Nikki wordt betrapt op het verkopen van wiet en xtc. Naar school ging ze al niet meer. De kinderrechter spreekt een jeugdreclasseringsmaatregel uit voor Nikki en de afdeling jeugdreclassering van Regiecentrum Bescherming en Veiligheid of JB Noord voert deze uit.
Intake en onderzoek De jeugdreclassering is een vorm van begeleiding waarbij het kind of de jongere wordt ondersteund, gecoacht en waarbij toezicht wordt gehouden (op het houden aan de voorwaarden). Het doel is om, in samenwerking met de ouder(s) of het netwerk, delictgedrag te stoppen en herhaling te voorkomen. Via de reclassering komt Nikki in contact met de juiste hulpinstanties.
Behandeling Via Jeugdhulp Friesland volgt Nikki een intensieve gezinsgerichte behandeling (MST). De behandeling vindt plaats in haar eigen omgeving en haar ouders worden intensief betrokken. De therapeut heeft aandacht voor de omgeving van Nikki, zoals de leerkrachten en vrienden op school, naaste familie en vrienden op de sportclub of buiten school. De therapeut ontmoet het gezin meerdere keren per week. Nikki en haar ouders kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week een beroep doen op Jeugdhulp Friesland.
Toekomst
beeld

Op eigen benen Nikki bouwt de relatie met haar moeder en broertje weer op. Ze is gelukkiger en voelt zich sterk genoeg om aan een toekomst te denken. Daar hoort ook studeren bij, en straks een eigen huisje.