HR-manager Jeanette van der Horn – van den Bos besloot begin 2020 de sprong te wagen en kwam in dienst bij Jeugdbescherming Noord & Veilig Thuis Groningen. Tot nu toe heeft ze geen moment spijt gehad, al mist ze soms wat zakelijkheid. Een mooi gesprek over lef, kernwaarden en leiderschap.

‘Doorleef samen de kernwaarden van je organisatie’

Jeanette van der Horn

Je hebt heel lang in de bankenwereld gewerkt. Waarom maakte je de overstap naar Jeugdhulp?

‘Ik heb prachtige dingen gedaan op hr-gebied binnen de Rabobank, maar op een gegeven moment begon ik mezelf te herhalen. Tijd voor verandering dus. Via een interim-klus kwam ik in het sociaal werk terecht. En van daaruit kwam jeugdhulp op m’n pad. Hoewel ik een mooie tijd heb gehad bij de bank, zou ik nooit meer terug willen. In jeugdhulp gaat het écht ergens over. Waar je wieg staat, daar heb je nou eenmaal geen invloed op. Sommige mensen hebben gewoon enorme pech. Dat jeugdhulp een stap naar voren doet om die ongelijkheid om te buigen naar verandering is zo essentieel. Ik ben heel blij dat ik daar onderdeel van mag uitmaken.’

Lees hier haar verhaal verder